Powered by Blogger.

ABOUT ME


selamat datang dan jutaan terima kasih kerana sudi singgah di blog ini, www.iammashitahmamat.blogspot.com


siapa saya?
saya, Mashitah binti Mamat, nama biasa di kalangan rakan-rakan, cheetah,..... atau ejaan sopan, scheetah....ehheheeh
tapi saya suka, cheetah
harimau bintang
yang kuat dan gagah...

saya dilahirkan di Kg. Sura Tengah, Dungun Terengganu, di besarkan di Terengganu, Pahang dan Kelantan.....menginjak dewasa di utara (belajar & bekerja di sana)
akhirnya berjumpa my soulmate yang berasal dari utara, Kepala Batas, Penang, Muhamad Hamdi bin Haji Abdul Rahim. Saya juga mama kepada dua orang puteri, Nur Hadfina Auni & Nur Humayraa Nadra.




I am also very honored to say that I'm Shaklee Independent Distributor, ID No 881842 since 2012...Feel free to contact me if you like to purchase any of Shaklee Product.. I'm glad to help.. Delivery of the product also available ke seluruh Malaysia via poslaju or GDex. Cash On Delivery , around Putrajaya, Dengkil, Bangi & Serdang.


di blog ini, medan untuk saya berkongsi tentang tips dan info untuk para ibu bapa ..
info dan tips untuk wanita menghadapi saat-saat kehamilan, bersalin dan berpantang , meyusukan anak, dan juga tak lupa tips kesihatan dan kecantikan..
juga tentang natural supplement Shaklee yang saya telah amalkan sejak 2012,
tentang HealthyLifestyle, Motivation, Parenting etc.

5 sebab kenapa saya pilih Shaklee sebagai business online saya? Dan kenapa anda MESTI join group saya - Millionaire Kingdom Project 





1) Shaklee merupakan syarikat pemakanan semula jadi nombor satu di Amerika Syarikat


Dengan pejabat di seluruh dunia dan tenaga pakar terkemuka dalam bidang penyelidikan pemakanan. Shaklee melepasi dan melangkaui piawaian industri setiap masa bagi memastikan produk Sentiasa Selamat, Sentiasa Berkesan dan Sentiasa Mesra Alam.



Sebuah syarikat yang berlandaskan falsafah dalam menawarkan produk mesra alam dan kesihatan yang baik. Shaklee selaras dan patuh pada prinsip yang telah dibina oleh pengasasnya, Dr Forrest C Shaklee.Pada 2004, Ripplewood Holdings LLC dan Activated Holdings LLC telah mengambil alih perniagaan Shaklee di seluruh dunia oleh Yamanouchi Pharmaceutical Co. Ltd. Shaklee merupakan pengeluar dan pengedar ulung nutrisi, penjagaan peribadi, penjagaan rumah dan produk rawatan udara termasuk 45 paten di seluruh dunia.

Kami menguji setiap bahan baharu untuk mengesan lebih 350 bahan cemar berbahaya.
Kami menjalankan lebih 100,000 ujian kualiti setiap tahun bagi menjamin ketulenan tertinggi sebolehnya.
Kami telah melaburkan lebih $250 juta dalam ujian klinikal, penyelidikan dan pembangunan.
by Shaklee Corporation

     

2) Produk Berkualiti Tinggi

Salah satu produknya yg pertama dicipta- Vitalized Mineral, dirumus pada 1915. Ia produk yg harmoni dgn alam semulajadi dan terbukti dgn ujian klinikal. Apabila anda memilih produk Shaklee, yakinlah dengan tiga perkara – ia sentiasa SELAMAT, BERKESAN dan SEMULAJADI. Shaklee telah melaburkan lebih daripada USD250 juta dalam pembangunan produk yang lengkap, penyelidikan dan percubaan-percubaan klinikal.Setiap tahun lebih kurang 83,000 ujian makmal dan kualiti dijalankan ke atas produk nutrisi dan bahan-bahannya sahaja.Produk-produk Shaklee merupakan hasil satu proses mendalam bagi kajian saintifik dan penilaian penyedlidikan pihak ketiga dan juga kajian klinikal bebas oleh kumpulan Pakar Sains Kesihatan. Shaklee juga merujuk kepada Lembaga Penasihat Saintifik, satu kumpulan kebangsaan yang merupakan ahli sains yang diiktiraf oleh peneraju dalam Institusi akademi dan perubatan. 
Tidak diuji ke atas haiwan : Shaklee Corporation aktif menyokong pembangunan, penggunaan dan kelulusan ujian alternatif selain yang dilakukan ke atas haiwan di seluruh dunia. Shaklee Corporation menentang dan tidak menjalankan apa-apa ujian haiwan terhadap mana-mana produk Shaklee.







3] Pelan Jualan Menarik Shaklee


Melalui bisnes Shaklee, anda berpeluang menikmati skim bonus tunai yang Shaklee tawarkan, unlimited..seberapa banyak yang anda mahu, anda boleh dapat. Hasil, setimpal usaha. Selain itu, anda juga berpeluang menyertai trip2 international dan local secara PERCUMA, berpeluang mendapat recognition/award iaitu trophy dan cash daripada Shaklee, berpeluang juga membina empayar bisnes sendiri. Terbuka kepada semua orang yang semestinya berumur 18 tahun dan ke atas.


PENCAPAIAN SAYA SEHINGGA KINI




Shaklee Star Achiever Awards :
Leadership Consistency 21% 2014
Leadership Consistency 21% 2015
Leadership Consistency 21% 2016
AchieverPersonal Group Growth
Personal Group Volume Growth
Car Bonus Achiever
Business Growth
New Rank Achievement
Business Leader Development
Business Group Volume Growth

Pelancongan 5 Star Shaklee:
Kota Kinabalu 2013
Umrah/Istanbul 2014
Itali 2015
Pulau Langkawi 2016

Saya sendiri sudah menikmati 5 angka bonus setiap bulan dan pernah mendapat trip percuma serta award di majlis konvensyen Shaklee yang diadakan setiap tahun.
Trip yg pernah saya join ialah trip ke Kota Kinabalu pada tahun 2013 dan trip Umrah/Istanbul pada 2014 ( trip ini saya hadiahkan buat ayah )...., trip Italy pada tahun 2015 dan Langkawi pada tahun 2016.

Trip pelancongan Shaklee ni, boleh juga hadiahkan untuk ibu bapa kandung atau ibu bapa mertua bagi mereka yang dah berkahwin macam saya,.. kalau yang masih single, jika dia tak nak pergi boleh beri tiket pelancongan percuma shaklee kepada adik beradik dia.......bestt kan....masa ni lah kita nak hadiahkan sesuatu untuk mereka yang tersayang.



Umrah/Istanbul 2014
*hadiah untuk ayah saya yang dah lama teringin nak ke Mekah*
InshaAllah, next trip pulak kita pergi 1 keluarga.





4] Supportive Group


Anda adalah antara insan bertuah yg berada di dalam group kami, yang mana saling membantu antara satu sama lain dan sentiasa support each other.....anda susah, kita sama-sama susah..anda senang, kami sama-sama tumpang bahagia.... di bawah group kami, anda akan dijemput secara ekslusif ke secret group di Facebook ~ Millionaire Kingdom Project, yg penuh dengan rahsia dan strategi untuk berjaya. [ ekslusif group untuk ahli Shaklee yang berdaftar sahaja mendapat akses untuk masuk ].
Group besar yang sudah melahirkan ramai leaders ( Pengedar Shaklee ) yang berpendapatan sehingga 5 angka... COME JOIN US !!

Millionaire Kingdom Project Family

5] Saya , Mentor Untuk Anda



saya dan suami semasa majlis Shaklee Motivation Rally


Kenapa saya perlu jadi mentor anda?

Saya dah buktikan kepada diri saya sendiri, selepas hampir  5 tahun fokus bersama Shaklee, saya berjaya mencapai:
  • current rank: Key Coordinator , bonus 4 angka sebulan.., hampir 5 angka (^__^)
  • Free 5 star trip (local and international ) . So far saya dah pernah dapat free trip bertaraf 6 bintang tajaan Shaklee ke Kota Kinabalu,  Umrah+Istanbul, Italy dan Langkawi. & .Alhamdulillah..
Awards achievement,recognition (trophy) at Shaklee National Conference ..award ni ada setiap tahun. and I enjoy the recognition.

Saya tak pernah putus merasa Car bonus yang dibayar cash setiap bulan....car bonus ini saya guna untuk "sara" my dreams car, HONDA CRV...

Income bulanan..bermula dengan 2 angka, kini stabil 5 angka setiap bulan...dan akan mencapai 6 angka...dengan kadar kenaikan 4 angka setiap bulan, InshaAllah..pasif income 6 angka setiap bulan bakal dalam genggaman.....

Sehingga kini sudah ramai yang berjaya mencapai 4, 5 angka sebulan di bawah Group SAPPHIRE.

Visi dan misi saya utk melahirkan lebih ramai leader yang berkualiti dan berjaya .....InsyaAllah....


Jadi.. atas sebab2 di atas.. Jom join saya dan group SAPPHIRE.

I'm more than glad to help as much as i can ..InsyaAllah ..Hanya melalui alam maya..tak perlu meeting sampai lewat malam atau terpaksa "ajak kawan yang dah lama lost contact untuk minum di kedai kopi"... (^__^)

Latihan di alam realiti juga disediakan...dengan kemudahan lengkap, anak-anak juga boleh join sekali....kelas kita mesra kanak-kanak dan bayi... (^___^)


Jika tuan/puan berminat, jangan segan silu untuk menghubungi saya,


Mashitah binti Mamat
Shaklee Independent Distributor (ID No : 881842)
019.3121609 | mashitahmamat16@gmail.com
Putrajaya & Kuala Lumpur

Distributor/Consultant/Mentor Bisnes Shaklee Multilevel Marketing
Founder Group SAPPHIRE sejak 2012


Doaku
"YaAllah! Ku memohon kepada-Mu perlindungan daripada keresahan, kesedihan, kelemahan, kemalasan, kedekut dan pengecut. Ku memohon agar selamat daripada hutang dan penganiayaan manusia. (Riwayat al-Bukhari dan Muslim)"

No comments